Är gräset grönare på andra sidan?

Det är en fråga som de flesta männisor ställer sig själva i ett förhållande som kankse inte ligger på topp för tillfället.
Otrohet kan förekomma väldigt många gånger när man söker svaret på denna fråga. Oftast upptäcker man att fallet inte riktigt ligger till så, eftersom det blir vardag i alla förhållanden och man märker att det man hade kanske inte var så fel.

Förnuftet eller känsla?

Människor är djur som för sina handlingar efter deras känsla. Men om man får denna känsla av att man måste få bekräftelse av någon annan så är det förmodligen något som inte riktigt står rätt till i förhållandet. I denna situation borde man ta till förnuftet och tala med sin partner om vad de kan göra för att lösa detta, men det är det tyvärr inte många som gör.

Vi går ju som sagt på våra känslor och därför leder detta problem många gånger till otrohet.

Har läst många gånger i artiklar och lite var stans att otrohet ska vara bra för ett förhållande för att man uppskattar sin partner mer av det. Men är det verkligen så?

Är otrohet bra för ett förhållande?

Fallstudie

Jenny och Peter har varit tillsammans i flera år tid och de har nästan aldrig fått tid för varandra det senaste året eftersom Peter jobbar väldigt mycket och Jenny tycker att det är kul att Peter trivs på sitt jobb. Men hon tycker att det är jobbigt att han är aldrig är hemma och de aldrig har tid att umgås med varandra. Jenny tar en semester med sin bästa väninna för att komma bort lite från Peter och tänka över deras situation. På sin resa träffar Jenny en man som är jätte trevlig och ger henne ständigt underbara komplimanger. Jenny hamnar i säng med denna man och dagen efter funderar hon över hennes handling. När hon återvänder hem från semestern så berättar hon inte för Peter om hennes äventyr på semestern utan kramar om honom och äter middag med honom och under en tid efter det så var de som ny kära igen!

Så är otrohet bra för förhållandet?
Många har nog väldigt delade åsikter om detta och har hört människor i min närhet som säger att deras förhållande har blivit så pass mycket bättre efter att han/hon varit otrogen. Så för en del människor kan det ses som positivt eftersom de lär sig att uppskatta sin partner ännu mer.

Varför folk är otrogna handlar egentligen inte om sexet överhuvudtaget utan det handlar om att bli bekräftad. Om man inte får det från sin partner så börjar man söka sig utåt för alla har ett behov av bekräftelse. Även om man älskar människan som man har hemma och vill vara med den i all evighet så måste man få tag på sin bekräftelse någonstans ifrån. Men för att få detta problem att lösas så bra så möjligt så ska man helst prata med sin partner om problemet innan man utför några handlingar som man kan ångra. Men det är inte alltid så lätt.

Men om man ska komma till svaret på den stora frågan.
Är gräset grönare på andra sidan? Vi har faktiskt 2 svar på den.

1. Om du vill ha en grön gräsmatta så får du ta och vattna den själv. Men man måste  också vara 2 för att lösa ett sådant problem. Även om du vattnar gräsmattan för fulla rullar och sköter om den så gott du kan så kan du inte ha en partner så går och trampar sönder den!

2. Ibland så kan gräset vara grönare! Du kan kanske alltså hitta bättre än det du redan har beroende på vilket sorts förhållande du har haft. Alla kan hitta den "rätta" men du hittar den förmodligen inte flera gånger. Så dumpa alltså inte grabben på grund av att du vill att han ska ha blåa ögon istället för de bruna.

Men om man är otrogen ska man berätta det då?

Moraliskt rätt skulle vara att berätta för din partner om att du har varit otrogen eftersom ärlighet är väldigt viktigt i ett förhållande. Men en sådan nyhet kan såra en människa väldigt mycket och det kan vara som ett slag när man redan ligger ner. Tror faktiskt att ingen ärligt talat skulle vilja veta om deras partner har varit otrogen eftersom det förstör allt som de någonsin har haft tillsammans. Det kankse låter som en klycsha när man säger det, men: Det man inte vet mår man inte dåligt av. Om personen i fråga vet om att ens partner har varit otrogen så kommer hon/han förmodligen inte att stanna kvar i förhållandet och när man tänker tillbaka på det skulle man bara se det som bortkastad tid eftersom man blev så sviken. Men om man inte berättar någonting om det men att det tar slut i alla fall så kommer ens partner minnas deras förhållande som någonting bra men som ändå inte höll.

Så vi håller oss nog till (moraliskt fel eller inte) att inte berätta för sin partner om man har varit otrogen.
Men råder också alla till att tala med sin partner innan man går ut och äventyrar ens förhållande!


Kommentarer
Postat av: redhead.

sv: det tror jag också, om dagdrömmandet alltså, men risken är att jag får för stora förhoppningar, man kan ju trots allt aldrig veta hur det kommer sluta..

2009-01-15 @ 09:50:46
URL: http://datingandthecity.blogg.se/
Postat av: Björn

TACK.... SNYGG blogg du har!!! kommer att komma hit igen!!

2009-01-15 @ 11:57:48
URL: http://www.singelpappa.blogg.sew
Postat av: Anonym

Helt rätt. Alla kommer att hitta sitt gröna gräs någon gång.

2009-01-15 @ 12:08:44
Postat av: Anonym

Har någon utav er hållt på med en kille/tjej som har flick/pojkvän? =)

2009-01-20 @ 21:05:08
Postat av: Carah & Teresia

Undrar du om det är någon av oss som har varit otrogen eller om vi varit medverkande i någon annans otrohet?

2009-01-22 @ 19:13:53
URL: http://mannen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0